NŐGYÓGYÁSZATI DIAGNOSZTIKAI KÖZPONT

Férfi fogamzásgátló a láthatáron!

A nők számára már nagyon régen elérhető a fogamzásgátló készítmények széles palettája. A férfiak számára ugyanakkor az óvszer használatán és a vasectomián kívül (ez utóbbi az esetek többségében végleges megoldás) nem volt eddig választási lehetőség. Minden remény szerint azonban hamarosan elérhető lesz férfiak számára is egy új, visszafordítható fogamzásgátlási eljárás.
A Vasalgel névre keresztelt anyagot az ondóvezetékbe fecskendezik. Ez egy gél állagú készítmény, amely az ondóvezetékhez tapad, és csak a folyadékot engedi át, a nagyobb molekulákat viszont, mint például a spermiumokat, nem.
Az eddigi állatkísérletek teljes sikerrel zárultak, a készítmény megbízhatóan működik. A vizsgált patkányok ejaculátumában a gél befecskendezése után egy évig nem volt spermium. Csupán egy kivétel akadt, ennek a patkánynak az ejakulátumából még egy rövidi ideig kimutathatóak voltak a spermiumok, majd innen is eltűntek.
A technika igazi újdonsága a visszafordíthatósága. A gélt egyszerűen ki lehet mosni az ondóvezetékből, és ezután azonnal visszatér a fogamzóképesség.
Az emberen végzett vizsgálatokat 2016 második felére tervezik, és amennyiben ezek is hasonló sikerrel zárulnak, pár éven belül már elérhető lesz ez az új fogamzásgátlási eljárás.

Új hozzászólás


Created by: Stefano design studio. Responsive weboldalak készítése